Technológia

A DIMPLEX fűtőpanelek azon egyszerű elv szerint fűtenek, hogy egy természetes légmozgást hoznak létre a fűtendő helyiségben, melyet egy speciális porcelán-fémötvözet fűtőegység biztosít. Ez a fűtőbetét relatív alacsony hőmérsékleten működik, így nem hősugárzást ad, hanem hőáramlást (konvekciót) biztosít. Ezzel a megoldással gyors és egyenletes légfűtést lehet létrehozni alacsony teljesítménnyel. Az előlapon, vagy a készülék tetején kialakított levegő kiáramlási pont biztosítja a szoba egyenletes fűtését, mely minimalizálja a meleg levegő fallal és ablakkal történő érintkezését, így csökkentve a hőveszteséget.

Minden DIMPLEX elektromos fűtőpanelt elektronikus termosztát vezérel, mely precíz hőfokbeállítást biztosít. Emellett teljesen hangtalan működés közben is, nem kattog mint a mechanikus vezérlésű termosztát. Az elektronikus termosztát rendkívül pontos hőfokszabályozást ad, melyet különböző programozó egységekkel lehet bővíteni. Minden készülék tartalmaz egy moduláris jelleggel cserélhető termosztátot, így Ön könnyedén fejlesztheti a készüléket akár a jövőben is.

A készüléket könnyű felszerelni és tökéletesen elő van készítve házilagos beépítéshez. Minden készülék kb. 60cm vezetékkel és villásdugóval felszerelt, valamint kétsarkú ki-be kapcsoló gombja és túlmelegedés gátlója biztosítja a biztonságos üzemeltetést.

A Dimplex Unique fűtőpanel család energiamegtakarító programozható vezérlői által a legkényelmesebb megoldás lehet.

A fűtőpanelek azon egyszerű elv szerint fűtenek, hogy egy természetes légmozgást hoz létre a meleg-hideg levegő áramlásával, melyet egy speciális porcelán-fém ötvözet fűtőegység biztosít. Ez a fűtőegység relatív alacsony hőmérsékleten működik, így nem hősugárzást ad, hanem konvekciót biztosít. Nem éget meg senkit a panel érintése sem, nem úgy mint az infrapaneleknél. A DIMPLEX fűtőpaneleket úgy alakították ki, hogy teljes biztonsággal lehessen működtetni, akár kisgyermekek mellett is.

Ezzel a megoldással gyors és egyenletes légfűtést lehet létrehozni alacsony teljesítménnyel.

A fűtőpaneleket elektronikus termosztát vezérli, mely precíz hőfokbeállítást ad, illetve az Unique termékcsalád programozó egységekkel bővíthető.A technológiai felépítés miatt a fűtőpanelek egy átlagos szobában nagyon pontos hőfokbeállításra képesek, mely fontos az energia-megtakarítás miatt. Az Unique termékcsalád bővíthető programozható moduljai nem csak kényelmesebbé teszik a vezérlést, de további megtakarítást is biztosítanak, mivel ekkor a fűtőpaneleket meghatározott időszakokra alacsonyabb hőfokra kapcsolja át.

A készülékek nem tartalmaz ventilátort, így teljesen hang- és szagmentesen működnek, továbbá a port sem fújja ki!

Mindenki szeret télen meleg lakásba érkezni. Azonban a folyamatosan magas (Komfort) hőfokon tartása a lakásnak nagy energiafelhasználást igényel. Ezért találták ki a termosztátok programozhatóságát, mely biztosítja a kényelmes meleget, ugyanakkor energiát és pénzt spórol nekünk, hiszen amikor nem tartózkodunk a helyiségben elég ha 3-4 fokkal hűvösebb van. A hőfokszabályozás beállítását vagy állíthatjuk panelenként vagy központi vezérléssel.