Miért Dimplex?

Miért Dimplex?

Költségtakarékos: A Dimplex fűtőpanelek beépített elektronikus termosztáttal készülnek, hogy azt a hőmérsékletet állíthassa be, amit Ön kíván az adott helyiségben. A termosztát/vezérlő csak akkor kapcsolja be a fűtőtestet, ha az szükséges, így maximális teljesítményének kb. 25-30%-át fogyasztja csak, tehát rendkívül energiatakarékos. Más a kellemes hőérzet a hálószobában, a nappaliban vagy a fürdőben. Termékeinkbe alapként beszerelt elektromos termosztát megszünteti a hőmérséklet-ingadozást így biztosítja, a megfelelő hőmérséklet.

Az elektromos áram árak: 10 évvel ezelőtt a gáz ára még jóval kedvezőbb volt az elektromos áraménál. Ezért még sokakban él az a reakció, hogy az elektromos fűtés gazdaságtalan megoldás. Azonban a gázszolgáltatás ára mára többszörösére emelkedett, míg az elektromos áram költsége csak duplázódott, így a két energiaforrás egységára egyre közelebb került egymáshoz, és ha ez a tendencia tovább folytatódik, akkor minden szempontból az elektromos fűtés lesz a kedvezőbb.

Alacsony beruházási költség: Jelenleg a Dimplex korszerű elektromos fűtőpanelek felszerelésével a fűtési költség valamivel magasabb lesz, mint gázfűtés esetén, ugyanakkor az elektromos fűtési rendszer beruházási költsége jóval kevesebb (kb. negyede!) mint egy hasonló paraméterű központi gázfűtés kialakításának. Tehát az elektromos áram pluszköltsége, csak évek alatt hozza be a gázszolgáltatás jelenlegi kedvezőbb árát (jelenlegi árak mellett hozzávetőlegesen 10 év). Ugyanakkor a gázfűtést évente karban kell tartani, gázkészüléket javítani.

Közel 100% hatásfok, mert  az elektromos panel a villamos áramot közel 100%-ban hőenergiává alakítja. A hagyományos villany fűtőtestek fűtőszála izzás közben sokat veszít hatékonyságából, ráadásul a por is ráég. A hőtárolós kályhák, és olajradiátorok közvetett melegítő megoldása szintén jóval kisebb hatásfokú.

Beépített pontos elektronikus termosztát: A gazdaságosság további feltétele, hogy csak akkor legyen meleg egy helyiségben, ha éppen használják, és akkor is csak annyira amennyire ott szükséges. Ezért minden Dimplex  fűtőpanel egy elektromos termosztáttal van ellátva, mely vagy manuálisan állítható a kívánt hőfokra (Comfort típusok) vagy programozható vezérlőegységgel kiegészítve előre tervezhető a főfok beállítás (Unique és Top sorozat). A mechanikus vezérléssel ellentétben az elektromos vezérlésnek köszönhetően a kívánt hőfok helyiségenként és fűtőpanelenként 0,5°C pontossággal beállítható. Ugyanakkor a helyiségenkénti hőszabályozás egy gázüzemelésű központi fűtésnél nem, vagy csak magas pluszköltséggel oldható meg.

Korszerű technológiával készült: Az elmúlt évtizedben hatalmas fejlődésen mentek keresztül a fűtéstechnikai eszközök is, így megjelentek a mára nyugat-Európa szerte már kedvelt elektromos fűtőpanel típusok. A fejlesztők a Dimplex fűtőtesteket egy kiváló hőátadású kerámia fűtőbetéttel látták el és több újabb technológiáknak köszönhetően, közel 100% hatékonyságú terméket fejlesztettek ki. Egyszerűen, a termodinamika elvén működik: a készülék alján beáramló hidegebb levegőt a fűtőpanel közepén lehelyezkedő kerámia fűtőbetét felmelegíti és a készülék tetején áramlik ki. Ez a meleg levegő nem éget, nem forró.

Nem igényel szakembert a felszerelése: Sokat spórolhat azzal is, hogy az elektromos fűtőpanelek felszerelése a helyiségben nem igényel különösebb szakmai tudást. A beüzemelése annyi mint egy polc felfúrása: a tartozékként szolgáló segédkeretet  4 db csavarral felfúrja a kívánt falrészre, majd rácsúsztatja felülről a panelt, bedugja a konnektorba, és beállítja a kívánt hőfokot. Közvetlenül is bekötheti a villamos hálózatba, ehhez azonban már szükség van némi villanyszerelői tapasztalatra.

Könnyű felszerelés: Az elektromos fűtés bárhol, egyszerűen kiépíthető, így nem kell a gázbekötés jól ismert nehézségeivel számolnia. Ezzel Ön időt fog spórolni és az engedélyeztetési eljárást is elkerüli. Bármilyen falfelületre mindössze 4 csavarral rögzíthető. A panel tartókerete egyben fúrósablonként is használható.

Biztonságos megoldás, mivel nem gázüzemű, így nem kell szénmonoxid mérgezéstől tartania, és esetlegesen égett szagokat elviselnie. Érintésvédelmi szabályoknak megfelelő tanusítvánnyal rendelkezik. ​Nem bocsát ki sugarakat, nincs az egészségre ártalmas hatása sem.

Nem igényel karbantartást, a porcelán fűtőbetét nem kopik, ezért hosszú évekre garantált a gondtalan üzemeltetése. Nem kell váratlan kiadásokkal és felújításokkal számolnia. Ezért is vállalunk biztonsággal 3 év teljeskörű garanciát a Dimplex fűtőpanelekre!

Kis helyigényű, ezért a kisebb helyiségekben is gond nélkül felszerelhető.

Egyszerű használatú: Takarításkor könnyedén előrebillenthető, így a panel mögötti rész is kitakarítható.  Mivel nincsen benne semmiféle ventillátor, ezért a port sem szedi össze és nem fújja ki. Mivel a Dimplex fűtőtesteken a front oldalon találhatóak a kivezető rések, így a kiáramló levegő nem a falfelülettel érintkezik, ezért a szállópor nem színezi el a falat

Mobilis: Költözéskor egyszerűen átmozgatható, és beüzemelhető az új helyszínen.

Hangtalan fűtés: Készülékeinkben nincsen mozgó alkatrész, ezért tökéletesen hangtalanok. (Ellentétben a konkurencia hasonló árkategóriában árult, mechanikus termosztáttal szerelt, ezért kattogó típusaival). Nem érezhető semmilyen kellemetlen szag a használat során.

Letisztult, elegáns design: fűtőpaneljeink letisztult, modern formájuknak köszönhetően minden helyiségben kellemes képet alkotnak környezetünkkel.

 

Kiknek Ajánljuk?

Számos  variáció létezik, ahol kedvezőbb beruházásként tudjuk ajánlani elektromos fűtőpaneljeinket, mint egyéb más fűtéstecnikai megoldásokat. Természetesen nem állítjuk, hogy napjainkban elektromos árammal fűteni olcsóbb mint gázzal, de ha a gázüzemű fűtésrendszer beruházási és karbantartási költségeit is hozzászámítjuk, akkor mindenképpen érdemes kiszámolni KINEK- MELYIK fűtésrendszer típus éri meg jobban.


Nézzünk néhány példát, ahol biztosan jó megoldás lehet a DIMPLEX elektromos fűtése:

    - gázbekötéssel nem rendelkező házaknál, telkeknél, kereskedelmi épületeknél,
    - 1-1 helyiség fűtésének megoldására,
    - kiegészítő fűtésnek ha a kialakított fűtésrendszer nem tudja kifűteni a helyiséget,
    - teljes családiházak fűtéskorszerűsítésénél (ha a teljes rendszert ki kell építeni, cirkót venni, szakembert hívni, engedélyeztetni),
    - kisméretű lakások fűtéskorszerűsítésénél, ahol a gázcirko rendszer kialakítása eleve nem megtérülő,
    - albérleti helyiségek fűtéskigészítésére (ha kell, tovább tudják vinni),
    - költözés elött állóknak, átmeneti megoldást keresőknek akik már nem akarnak nagyon beruházást a fűtés kiegészítésére,
    - kis üzlethelyiségek fűtésének megoldására, kiegészítő fűtéshez
    - leválasztott helyiségek gyors és egyszerű fűtésének megoldására

Komplett lakás, vagy ház fűtésrendszerének vásárlásánál egyedi mennyiségi kedvezményt kaphat. Kérje ajánlatunkat!

Konkrétan néhány példát is kiszámoltunk Önnek, melyről továbbiakban olvashat.

Ha úgy gondolja, esetleg érdekelmé elektromos fűtőpanelünk, úgy küldje el nekünk a lakása alaprajzát és pontos választ fog kapni arra, hogy milyen tipusra is lenne szüksége, s azok milyen árban vannak.

Ha meggyőztük, már nem marad más, mint megrendelni, várni a futárt, majd csatlakoztatni a konnektorba, és beállítani a hőfokot.

Házhoz jön a meleg!

 

PÉLDÁK

Mennyi lesz az villanyszámlám?

Ezt nehéz megmondani, mert nagyban függ a az épület hőszigeteltségétől, a beállított hőfoktól, a programozástól, stb....
A villanyszámla attól függ, hogy mennyit időt vannak bekapcsolva a panelek. Amint egy adott helyiség hőmérséklete eléri a beállított hőfokot, a készülék kikapcsol. Majd csak akkor kapcsol vissza, ha a hőmérséklet 0,5 fokkal lecsökkent.

Viszonyításként azt látjuk, hogy a jól méretezett készülékek effektív fűtési ideje az egész téli szezon (5 hónap) átlagában kb 25-30%. Ez egy átlagos, jól hőszigetelt épületre vonatkozik, ahol használják a programozást. Ebből az adatból, a beépített teljesítményből és a villamos áram árából már ki lehet számolni, hogy kb. mennyi lesz a havi/éves fűtési költség.

példa: 20m2 helyiségben 3m belmagasságnál= 60 légköbmétert kell kifűteni. Ezt szorozzuk a 25W/m3 teljesítményigénnyel ami azt jelenti, hogy 1db 1500W-os készüléket kell vásárolniuk. Az 1500W készülék fűtési állapotban maximálisan 1500W-ot fogyaszt (1,5kW) ezt kell felszoroznunk a fűtéssel töltött órák számával, ami becsléseink szerint (tekintve az éjszakai Takarék hőmérsékletet és hogy nappal is csak akkor kapcsol be ha a Komfort hőfok alá megy a helyiségben a hő) kb. 25-30% fűtési idő. Így az 1,5KW-ot 0,3 x 24 órával és az aktuális elektromosáram árral kell felszorozni, ami jelenleg 36,4Ft/ kW A1 tarifa esetén.

összesen tehát egy 20m2 -es helyiségnél ha nem használunk irányított programozást (DigiHeat) 1 Takarék és Komfort hőmérsékleten fűtött nap költsége 1500W-os panel esetén: 1,5x 0,3x 24x 36,4 = 393 Ft / nap ( az adatok átlagos szigetelési paraméterek és 0 fok körüli kinti hideg esetén helytállóak. Ettől való eltérés természetesen más eredményeket produkálhat).


Kell-e bővíteni a villanyórámat?

Egy panel használata, nagy valószínűséggel nem okoz nagy teljesítmény növekedést, de ha a teljes lakás fűtésrendszerében gondolkodunk, akkor mindenképpen érdemes villanyszerelő szakember véleményét kérni. Kérjük ellenőrizze, hogy hány amperes a elektromos főkapcsoló, tehát mekkora főbiztosíték van a villanyóraszekrényben.

Pl. a 2000W legnagyobb panel 20-28nm-es szobácskát is befűt. Ha teljes rendszert akar kifejleszteni valaki, akkor valóban érdemes villanyszerelő szakember tanácsát kérni, hogy bírja-e az áramhálózat keresztmetszete és állapota. 32A-ig ingyenes az órateljesítmény növelés, így csak az a feletti részért kell fizetni amperenként 4500 Ft körüli összeget.

Pl: 52 nm-es lakásra 5600W összteljesítmény szükséges panelekből ez 24A jelent, ami természetesen nem egyszerre állandóan működik. Ehhez kell hozzászámítani az egyéb háztartási gépeket teljesítmény/230V képlet alapján. Egy villanyszerelő véleménye nem kerül sokba, mielőtt valaki belekezdene a fejlesztésbe. De teljes fűtéskorszerűsítésnél általában az elektromos hálózatot is szokták cserélni, így ez egyben megoldható kérdés.